SVT Plus om dold reklam i bloggar

En ökande andel företag försöker få bloggar att skriva om dem. Jättebra, tycker vi! Eftersom det gör att bloggarna får högre status och blir viktigare för både företag, organisationer och samhällsdebatten. Vad som dock är mindre bra är hur vissa aktörer försöker få bloggarna att göra smygreklam åt dem på ett sätt som inte är tillåtet. SVT Plus intervjuade Karin Adelsköld från bloggen Lilla Gumman om detta fenomen. Sevärt och viktigt att tänka på, när du får erbjudanden från företag som vill ha smygreklam.

Läs mer om detta på SVT.se.

3 reaktioner på ”SVT Plus om dold reklam i bloggar

 1. Fotograf Kameratrollet september 7, 2012 / 01:39

  Det ligger enligt mig i bloggarens omdöme att skriva ut att det rör sig om en annons. Har själv recenserat en polaroidkamera för ett företag och givetvis skrev jag ut att företaget kontaktat mig och
  ville att jag skulle skriva en recension på den.
  Man ska även ha koll på skatten som kan tillkomma.

  • Anton september 13, 2012 / 09:16

   Bra tips!

 2. KajsaLisa september 7, 2012 / 22:19

  Som bloggare har man ju kontakt med människor via kommentarsfälten som läser eller prenumererar på inläggen man skriver. Då lurar man ju dom att köpa sånt som man själv inte vill stå för.
  Men sen finns ju även så kallade event, där man blir bjuden på någon aktivitet. Där framgår det ju att man varit där i just det syftet och är det så att det handlar om något man absolut inte gillar, så tycker jag inte man skall gå dit över huvud taget.
  Däremot så tycker jag vi kan peppa folk mer att göra bra saker, som i det första inlägget i den här serien där jag uppmanar folk att göra en samhällsinsats.
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2012/08/31/sydvast-in-the-city-del-1/
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2012/09/05/sydvast-in-the-city-del-2/
  I dom här två inläggen ligger ju länkar till olika företag och det är ju med lite affärer, dessutom dissar jag en produkt fullständigt. Skriva på det viset med lite humor och presentera saker man själv tycker är bra, är mycket roligare, även om man nog skall ta dom här inläggen med en nypa salt.
  Dessutom är ersättningarna för att göra reklam låga, om man inte tillhör dom största bloggarna. Vad det handlar om är nog att vissa kan skryta över att dom tjänar pengar på bloggen, men dom berättar aldrig att det bara rör sig om ett par hundralappar i månaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s